Meer artikelen
Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana bezienswaardigheden

Prachtig wit bergdorp gelegen in de Axarquia in Andalusie en is al verschillende keren is uitgeroepen tot mooiste witte bergdorp van Zuid Spanje. Alle huizen in Frigiliana zijn witgekalkt en elk jaar moeten alle dorpelingen hun woning opnieuw wit verven op last van de gemeente. Het prachtig gerenoveerde Frigiliana ligt op 430 meter boven zee niveau en heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en het op 7 km van Frigiliana gelegen Nerja, alsook op de imposante bergen van het Almijara gebergte.

Wat is er te doen in Frigiliana

Rondom Frigiliana zijn er veel prachtige wandeltochten te ondernemen. Een leuke wandeling is om van Frigiliana naar Nerja te wandelen langs de rivier, de tocht duurt ongeveer 2 uur. Friliana is ontstaan in 1767 en heeft zijn Moorse karakter erg goed bewaard. Het kleine oude centrum met zijn smalle straatjes en mooie witte huisjes nodigen uit tot een wandeling door het dorpje. Aan het dorpsplein ligt de kerk van San Antonio, natuurlijk ook wit. Er zijn veel kleine winkeltjes met ambachtsprodukten, leuk om even binnen te lopen. Verder vind je er veel terrasjes en restaurantjes vaak met een prachtig uitzicht over de omgeving waar je lekker kan genieten van een heerlijk glas wijn. Probeer ook eens de Berenjenas con miel waarbij de miel vanuit Frigiliana komt, overheerlijk. Markt op donderdag van 9.00 tot 14.00 uur. Rastro (vlooienmarkt) op zaterdag.

Bronvermelding van villandalux.nl 

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 23-06-2020 / Copyright © Casa la Quinta