Meer artikelen
Malaga

Malaga

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga is prachtig hoewel de meeste toeristen Malaga alleen kennen als aanvlieghaven voor Zuid Spanje en de meesten meteen doorreizen naar andere plaatsen in Andalusie.  Maar Malaga is zeer de moeite waard door de  interessante musea, de prachtige bouwwerken uit de moorse tijd,  de vele terrassen en ontelbare tapasbarren, luxe winkels en mooie stranden.  

Zeker een bezoek waard zijn het Alcazaba. Dit door de Moren in de 11e eeuw gebouwde fort ligt hoog boven de baai van Malaga en kijkt uit over de stad. Vanuit het Alcazaba heb je een mooi zicht op de in 1874 gebouwde stierenvechtersarena  met een capaciteit van 15.000 mensen.  Bezoek ook het ernaast gelegen Gibralfaro, een kasteel gebouwd in de 14e eeuw door de islamitische koning Yusuf.  Het  Romeins Theater ligt vlakbij het Alcazaba, werd pas ontdekt in 1951 en is gratis te bezoeken.  De kathedraal in Malaga is een mengelmoes van bouwstijlen door de byzonder lange bouwtijd van 1528, nadat de Christenen Malaga veroverd hadden, tot 1782 toen de bouw klaar was.  Malaga heeft vele musea waaronder het archeologisch museum, het onlangs geopende Carmen Thyssen en  het  Picasso Museum.  

Het centrum van Malaga heeft veel winkels. In de zomer hangen er schaduwdoeken boven de belangrijkste winkelstraat Calle Larios wat naast schaduw een mooi effect geeft. Er zijn veel pleintjes met tapasbarren en terrassen. Bij het treinstation Maria Zambrano ligt een groot overdekt winkelcentrum met ontelbaar veel winkels.  Vlakbij het vliegveld vind je het winkelcentrum  Plaza Mayor met ook een bioscoop en restaurantjes. 

Belangrijke festiviteiten in Malaga zijn de kerstweek, Carnaval,  Semana Santa (de week voor Pasen) met indrukwekkende processies door de stad, de nacht van San Juan 23 juni met kampvuren op de stranden en  de Feria rond 19 augustus.

( Bronvermelding hier boven is van villandalux.nl )

Wij zelf gaan regelmatig op zondag naar de markt bij de haven, een “mercadillo” noemen ze dit. Mooie kleding kraampjes en meer, heerlijk om te wandelen en een goed zich op alle boten / cruises die er liggen of aan komen. 

Wat zijn nu de verschillen tussen de markten zoals een ‘Mercado’, een ‘Mercadillo’ en een ‘Rastro’?                   —Een mercado is een versmarkt met groenten, fruit, vis, vlees etc.

—Bij een mercadillo vind je bijvoorbeeld schoenen, kleding, sieraden en hebbedingetje. Maar hier kun je ook groente en fruitkraampjes aantreffen. 

—Een rastro is een antiek - rommel - vlooien markt.

Op de website van  https://www.magnifiekmalaga.nl/marktjes/ vind je alle datums en locaties.

Veel shop plezier ??

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 24-06-2020 / Copyright © Casa la Quinta